Hyldeblomsten er nu endelig sprunget ud og klar til, at blive plukket med henblik på at lave den skønneste saft.
Det er super nemt, nærmest gratis og smager virkelig godt. Og selvom der er sukker i, kan man sagtens nyde et glas i ny og næ og give det til sine børn med god samvittighed.
Når man har prøvet at lave det et par gange, kan man eksperimenterer med at bruge mindre sukker, mere citron eller eksempelvis jordbær. Men her er opskriften på en helt traditionel hyldeblomstsaft
Du skal bruge:
20-30 hyldeblomsklaser
2 spsk. citronsyre
1 kg sukker
saft og reven skal af 2-3 citroner
1-2 l kogende vand
1 tsk. atamin
Sådan gør du:
Skyl hyldeblomsterne omhyggeligt og bland dem med citronsyre, citronsaft, den reven skal og sukker. Overhældes med kogende vand og tilsæt atamon. Herefter stilles det koldt og trækker i 5 dage under låg, hvorefter det sigtes og hældes på flasker.
Og så faldt jeg lige over dette lille søde digt.
Under hyldeblomsters drys
og blandt rosers spinkle rødme
fandt jeg sommerens vilde sødme
i et jordbærs røde kys.