Der er efterhånden mange gode bud på pasta-typer man kan bruge i salater eller som tilbehør til eksempelvis kødsovs. Her den anden dag, faldt jeg lige over denne pasta, som er lavet på røde linser – det har jeg ikke set før, kun bønnepasta.
Linser er en bælgfrugt og er rig på calcium, jern og folat. I 100g linsepasta er der 333 kcal, 51,6g kulhydrat, 24,8g protein og 1,7g fedt.
Selve pastaen smager ganske godt, har et fast bid og er derfor ret velegnet til at bruge i salater eller supper.
Pasta af røde linser har dog ikke et lige så højt indhold af protein som bønnepasta (men stort set samme indhold af kalorier) og af den grund, vil jeg stadigvæk fortrække bønnepasta, hvis jeg skal bruge det som tilbehør til en ret.
Salat med linsePasta, rejer og avokado
60 g linsepasta (ukogt/tørrede)
1 stor håndfuld salat (50-80g)
1 håndfuld persille eller anden krydderurt
1 lille avokado
1/2 forårsløg
75g rejer i lage.
Marinade: 1 tsk. sesamolie, 1 spsk. granatæbleeddike, 1/2 tsk. ahornsirup, salt og peber.
Pastaen koges i ca. 6 min. og køles af. Salat, forårsløg og krydderurt skæres eller hakkes. Det hele blandes sammen og marinaden vendes i. Tilslut vendes rejerne og avokadoen, som er skåret i tern, forsigtigt i salaten.
Energiindhold i en portion: 503 kcal, 46g kulhydrat, 30,9g protein og 22g fedt.
Hvis avokadoen undlades er energiindholdet da: 320 kcal, 34,1g kulhydrat, 28,9g protein og 6,7g fedt