Nu er det blevet efterår og det er derfor ekstra vigtig, at vi sørger for at få D-vitaminer gennem kosten. Fra september måned og til cirka maj måned, er solens UV-stråler nemlig ikke stærke nok til, at vi kan danne D-vitamin gennem huden og det er derfor ekstra vigtig at få det tilført via kosten.

Den anbefalede daglige dosis D-vitaminer er 7,5 mcg for voksne.
I gennemsnit får danskerne for lidt D-vitamin og det hænger bl.a. sammen med, at det er meget svært at spise sig til tilstrækkeligt D-vitamin.
Gode kilder til D-vitamin er: Fede fisk a la laks, sild, makrel, hellefisk, sardiner osv. Æg er også en god kilde til D-vitamin og mælk indeholder også en smule…og eller er fiskeolie selvfølgelig en god kilde! (Her anbefaler jeg stadigvæk Nordic Naturals Omega-3)
Denne wrap er jeg helt vild med, den smager godt, er super sund, indeholder D-vitamin og er ret nem at lave og evt. have med i madkassen.
Du skal bruge:
1 spsk. chiafrø + ca. 1/3 dl. vand
1 æg + 2 hvider
salt og peber
40 g/2 skive røget laks
2-3 stk. soltørrede tomater
salat
Læg chiafrøene i blød i vandet i ca. 10-15 min. Pisk æg og æggehvider sammen og bland chiafrøene i. Steg “pandekagen” på begge sider i en klat smør. Lad den køle lidt af og læg så fyldet på inden du ruller den. Kan med fordel spise sammen med en god grov salat.
Energiindhold for wrap med fyld:
247 kcal, 25g protein, 2,7g kulhydrat, 14g fedt.
Er rig på d-vitamin – 3 mikrogram, kostfibre – 4,2g og indeholder også godt med C, E, B og A-vitamin.