3 sunde julesalater

Her igennem decembermåned, har mange af os spist og drukket lidt mere end vi plejer. Personligt har jeg en svaghed for julesmåkager (særligt jødekager og klejner) og karrysild og begge dele, har jeg nydt med stor velbehag og gør det stadigvæk. Men selvom det er jul, har jeg meget fokus på sunde måltider, for man behøver jo ikke KUN at fylde sin krop med mættet fedt og sukker.

Lige om lidt er det juleaften og så skal det helt store festmåltid spises og det koster også dyrt – også i kalorier.

Et eksempel på en portion julemad:

1 stk. flæskesteg med svær (150g), brune kartofler (175g), brun sovs (medium portion), 2 spsk. rødkål, 2 glas rødvin og en portion ris a lá mande med kirsebærsovs. 1375 kcal.

Denne beregning er UDEN konfekt, småkager, slik og hvad juleaften ellers byder på.

Da jeg selv synes, at det hele bliver lidt tungt og “fyldigt”, har jeg lavet 3 bud, på et par sunde indslag til julebordet. Om ikke andet vil tage sig kønt ud på bordet og kan udgøre juledekorationen;-)

 

Opskrifter på 3 forskellige Rødkålssalater

 

Den søde med frugt og figner (1 person)

100g Rådkål

1 stk. Mandarin eller 1/2 appelsin

30 g Figner

1 Drys hakket mandler

Rødkålen snittes fint, fignerne og mandarinerne skæres i mindre stykker og det hele blandes med lidt saft fra en appelsin eller 1-2 spsk. hyldeblomstsaft. Salaten pyntes med lidt mandler eller anden nød.

Energiindhold: 165 kcal, 3,9g protein, 33g kulhydrat og 1,9g fedt.

 

Den sprøde med broccoli og persille (1 person)

100g Rødkål

1 Håndfuld hakket persille

40g Broccoli (rå)

Dressing: 1 lile spsk. olie, 1 spsk. balsamicoeddike, 1 tsk. sennep, salt og peber.

Rødkålen finsnittes og persillen hakkes eller klippes fint. Broccolien pilles i små bukter og det hele blandes sammen. Dressingen røres sammen og hældes ud over og salaten vendes. Pyntes evt. med et par små buketter broccoli og persille.

Energiindhold: 150 kcal, 4g protein, 11g kulhydrat og 11g fedt

 

Den asiat-inspireret rødkålssalat

100g Rødkål

50g Edamame bønner (pillet)

Dressing af 1 spsk. cremefraiche og 2-4 cm. wasabi paste (det på tube)

Koriander efter behov og evt. peanuts.

Bland dressing i den finsnittet rødkål lidt af gangen, det kan nemlig blive temmelig stærkt. I den nævnte portion, brugte jeg kun halvdelen af dressingen. Bland derefter halvdelen af bønnerne i og brug resten til at pynte toppen med. Brug gerne koriander og evt peanuts. Energiindholdet er dog beregnet UDEN peanuts.

Energiindhold: 104 kcal, 6g protein, 12g kulhydrat og 3,8g fedt

Jeg synes salat nr. 2 og 3 er bedst og min mand var mest til salat nr. 1 og 2.

 

Rigtig glædelig jul

 

Scroll to Top